söndag 5 november 2017

Ovanliga bromshandtag

Har letat runt lite på nätet osv efter ett par bromshandtag till en fin Bianchi Specialissima från sent 70-tal som jag tänkte jobba på nu i vinter.

Jag behövde ett par Nuovo Record/Super Record bromshandtag och började leta efter sådana. När jag sedan gick igenom en del gamla delar som jag haft liggande väldigt länge upptäckte jag att jag faktiskt ägde ett par utmärkta Campagnolo Super Record bromshandtag som jag glömt bort!

Det här är ett par väldigt speciella handtag som Campagnolo tog fram i början på 80-talet i samband med den dåvarande trenden med aerodynamiska komponenter.
Det är ett par modifierade Super Record där de monterat en extra liten trissa inne i handtaget som medger sk aerodragning av wiren liksom även den vanliga traditionella. Se bilderna.

De här handtagen fanns aldrig med i någon katalog och det finns inte många exemplar av dem att få tag på skulle jag tro och dessa jag har är NOS dvs aldrig använda.
Campagnolo var på 1970 och 80-talen väldigt lyhörda och intresserade av att hjälpa sina kunder med olika specialversioner av sina komponenter om det var möjligt och detta är bara ett av många exempel.
Handtagen tillverkades enbart för några olika proffs-stall, bland flera exempelvis La Vie Clair och Renault-Elf om jag minns rätt och de användes huvudsakligen på tempocyklar men förekom även på vanliga linjecyklar.
Jag tänkte montera dessa på min Colnago Mexico och ta de vanliga Super Record handtagen som sitter på den till Bianchi'n.

Ett par år senare hade Campagnolo utvecklat den nya Corsa Record gruppon (C-Record) med aerohandtag, Deltabromsar, retrofriction växelreglage och mycket annat. Som jag ser det så var de här handtagen en del av utvecklingsarbetet som pågick då helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar