torsdag 9 november 2017

Udda växelreglage

När jag skrev förra inlägget så kom jag att tänka på att jag har flera ovanliga eller udda komponenter från Campagnolo på mina cyklar.

Ungefär från samma tid som bromshandtagen som jag berättade om där är dessa växelreglage som sitter på min Bottecchia Squadra.
Inte heller dessa finns i några kataloger utan specialtillverkades för proffsstallen på begäran vad jag vet. 
De är lite lättare att få tag på än aero-bromshandtagen, jag har sett några slitna par på eBay ett par gånger. Mina fick jag tag på via Nigel Scott/Campyoldy som för ett antal år sedan hade ett fantastiskt fint utbud av Campagnolo komponenter och reservdelar och dessa är NOS, oanvända.

Kan tänka mig att Campagnolo fick ganska mycket feedback från alla proffsstall de sponsrade vid den här tiden och där många åkare bytte ut deras traditionella växelreglage som var snygga och bra (speciellt om man modifierade dem lite) mot Simplex SLJ Retrofriction reglage vars funktion var mycket bättre. Simplex reglagen var väldigt vanliga på mängder av cyklar, oavsett vilka komponenter lagen var sponsrade med för övrigt. Läser man gamla Bicisport eller Miroir du Cyclisme så ser man det tydligt.

Det märkliga med Simplex var att de som länge, ända sedan deras ensidiga satsning på plast i växlarna vilket medförde att de fick sitt goda namn och rykte i branschen förstört, de började i slutet av 70-/början på 80-talet, precis innan de försvann, tillverka jättefina växlar och reglage som LJ 4000, SLJ 5500 (påminde om Nuovo Record) och SLJ 6600 som jag tycker var en av de bästa bakväxlarna på den tiden, samt SLJ Retrofriction växelreglage som dessutom även fanns som styrändsreglage. Jag kommer att återkomma till Simplex längre fram f ö.

Här nedan ett par detaljbilder på Record Retrofrizione växelreglagenInga kommentarer:

Skicka en kommentar