söndag 3 december 2017

Bianchi Specialissima 1978

Bytte för ett tag sedan till mig en Bianchi Specialissima ram från 1978 av Johan Eriksson som säkert flera känner till, han har en stor samling mycket fina vintage cyklar med tonvikten på Masi och Merckx. Se länken här till hans Flickr-sida med intressanta och fina bilder;

https://www.flickr.com/photos/45306161@N03/

Ramen var i mycket bra skick så det enda jag behövde göra var att montera den med komponenter för att få till en färdig cykel. Jag hade det mesta liggande hemma faktiskt, det var ett par delar som saknades bara men det gick att ordna relativt enkelt.

I vanlig ordning bygger jag inte upp en cykel efter några katalogförebilder. Som jag nämnt tidigare så var den här typen av cyklar nästan alltid custom eller blev det ganska snabbt då man ändrade och bytte delar ganska ofta. Så även om några delar är från 1978, frikransen t ex, så är det ganska blandat men slutresultatet ser bra ut tycker jag.

En detalj är hjulen, jag hade dessa på min Bottecchia tidigare men satte dem nu på Bianchin istället. Jag har jobbat med Bianchi och minns att Specialissima's från sent 70-/tidigt 80-tal ofta kom med dessa Mavic OR10 guldfärgade fälgar så de passade in perfekt här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar